Ons verhaal

custom made stone design

De passie voor hoogwaardig natuursteen, keramiek, composiet en beton van NOVA reikt wereldwijd. Dagelijks zijn wij bezig om ons internationale netwerk uit te breiden om de absolute eyecatchers voor dat éne specifieke project te vinden. En daar houdt onze missie niet op. Om projecten echt een uniek karakter te geven is elk detail belangrijk. Daarom realiseren we bij NOVA zonder enige beperking het decor van in- en exterieurs, voor zowel de particuliere als de zakelijke markt.

O

De unieke stijl en service van Nova

NOVA is Latijn voor vernieuwend en dat is precies wat we willen zijn. De combinatie van een zorgvuldige selectie, persoonlijke ontwerpen en engineering maakt NOVA uniek.

Van concept tot realisatie

Naast het importeren van verschillende steensoorten vervaardigen we in- en exterieurproducten van A-kwaliteit in onze eigen zagerijen. Onze focus richt zich op designs gemaakt van steen zoals tegels, wastafels, zwembadranden, vensterbanken, keukens voor buiten en binnen en aanrechtbladen. NOVA biedt concrete oplossingen voor alle mogelijke vraagstukken.

Je kiest bij ons uit een ruim assortiment, we zagen en vervaardigen je designs geheel naar wens en je hebt altijd contact met één en dezelfde persoon. Tevens wordt ons assortiment vertegenwoordigt door topmerken, zonder dat we merk gebonden zijn. Dit betekent dat we ook buiten ons eigen assortiment op zoek gaan naar de perfecte materialen voor de ultieme match.

Kennismaking

Wij nodigen je van harte uit voor een afspraak in onze showroom. Hier maak je kennis met ons uitgebreide stijlenpalet. In onze sample ruimte laten we diverse materialen, kleuren en designs zien ter inspiratie én bespreken we wensen en ideeën voor jouw unieke project. Het is uiteraard ook mogelijk om op locatie af te spreken. We nemen dan diverse stalen mee en laten uiteenlopende projecten zien ter inspiratie.

01

Materiaal- en kleurselectie

Op basis van de kennismaking en de daaruit voortgekomen ideeën stellen we een gepersonaliseerde sample box voor je samen. Hierin houden we rekening met de wensen omtrent kleurstelling, look en materiaal. De sample box kan te allen tijde worden aangevuld met nieuwe inspirerende materialen. De samples worden per project verstrekt en deze mag je altijd houden.

02

Offerte

Is er overeenstemming over de uitstraling en het materiaal van het design of de tegels? Dan is dat voor ons het startschot om een complete offerte te maken. Aan deze offerte voegen we, wanneer noodzakelijk, een technische tekening toe om een duidelijk beeld te schetsen. Daarbij lichten we bij alle producten de technische specificaties toe.

03

Planning

Na akkoord op de offerte maken we een gedetailleerde planning om een geheel zorgeloos traject te waarborgen. Deze planning wordt altijd afgestemd op persoonlijke wensen en behoeften voor een optimaal resultaat. Tijdens een traject kun je met vragen en opmerkingen altijd terecht bij je persoonlijke adviseur van NOVA.

04

Realisatie

In onze zagerij gaan ondertussen onze deskundige vakmannen aan de slag met het creëren van het unieke design. Op basis van het ontwerp maken zij een bouwtechnische tekening. Met behulp van geavanceerde technieken realiseren zij vervolgens tot op de millimeter nauwkeurig maatwerk. In het geval van tegels is het voor ons ook mogelijk om een legwerkplan te maken.

05

Oplevering en plaatsen

Na de vervaardiging van een design of de levering van tegels volgt altijd een second opinion door een extern team. Zo garanderen we dat de producten voldoen aan alle kwaliteitsnormen en volledig aansluiten op het oorspronkelijke ontwerp. Daarna vindt de levering en montage of legwerk op locatie plaats. We controleren samen of alles naar wens is opgeleverd en laten niets aan het toeval over.

06
01

Visie op duurzaamheid

’Milieubewust ondernemen draagt bij aan het behoud van onze grootste inspiratiebron’

De bronnen van de natuur zijn niet oneindig. Bij NOVA worden we geïnspireerd door de talloze majestueuze structuren die onze planeet ons biedt. Om deze schoonheid te beschermen heeft NOVA duurzaamheid en ecologisch verantwoord ondernemen hoog in het vaandel staan. We zijn erg bewust bezig met wat we terug kunnen doen voor onze aarde.

We werken veelvuldig met circulaire producten, zoals designtegels die vervaardigd zijn uit keramisch afval. Daarnaast werken we nauw samen met cradle tot cradle gecertificeerde bedrijven. Dit zijn enkele innoverende technieken en partnerships waarmee we willen bijdragen aan het behouden van onze natuur, zodat deze ons en nieuwe generaties ook in de toekomst kan blijven inspireren.

De filosofie van nova

01

NOVA is opgericht door Rob Alards en Nickee Poels. Na 20 jaar ervaring in de branche van keramiek en natuursteen ontstond in 2019 het idee om exclusieve steenmaterialen te verwerken tot hoogwaardige in -en exterieurelementen en een verbindende rol te spelen tussen interieurarchitecten en particulieren.

Wij geloven dat het realiseren van een uniek project hand in hand gaat met een persoonlijke connectie. We hebben aandacht voor de personen achter een project en verbinden dit met snelle levertijden, innoverende materialen en exclusieve engineering. We zorgen van ontwerp tot realisatie voor een uitgebalanceerd en zorgeloos traject. En dat maakt NOVA uniek in haar soort.

De missie van NOVA is een kentering veroorzaken in de wereld van in- en exterieur. Deze missie wordt uitgedragen door 25 medewerkers die samen meer dan 200 jaar aan ervaring in de branche vertegenwoordigen. Onze exclusieve showroom is gelegen in Moergestel.

Rechtstreeks van de bron

De texturen van onze aarde zijn adembenemend. Steen, in al haar hoedanigheden, is een puur materiaal dat al sinds mensenheugenis tot de verbeelding spreekt. Met behulp van menselijke innovaties is de natuurlijke bron van steen steeds verder ontwikkeld. Bij NOVA vertalen we de prachtige aardse kern en de meest geavanceerde innovaties naar een uniek fundament voor in- en exterieurs.

De kracht van ambachtelijk maatwerk

Naast de snelle levering van de meest verfijnde steenmaterialen voor binnen en buiten gaat onze expertise nog veel verder. NOVA heeft 2 zagerijen in eigen beheer. Hier werken verschillende teams van deskundige vakmannen dagelijks met uiteenlopende steensoorten. Tijdens de ontwikkeling van een product laten we niets aan het toeval over. Bij NOVA vind je volledige toewijding aan jouw project.

01

Authentiek vakmanschap

Met ambachtelijk handwerk vervaardigen onze experts moeiteloos de specifieke look die jij zoekt en dat tot op de millimeter nauwkeurig. De focus van NOVA ligt op doelgericht samenwerken. De verbinding tussen onze zagerijen en onze adviseurs is hiervan een tekenend voorbeeld. Het versterkt ons probleemoplossend vermogen en stelt ons in staat om snel te anticiperen op onvoorziene situaties.

02

Doelgericht samenwerken

Tijdens jouw project sta je in nauw contact met je persoonlijke adviseur van NOVA en word je altijd meegenomen in de laatste ontwikkelingen omtrent het traject. Daarmee garanderen we van vervaardiging tot montage een zorgeloze ervaring waaraan je in de toekomst altijd met een warm gevoel terugdenkt.

03

Naadloos eindresultaat

Secuur maatwerk is maar één aspect van een perfect eindresultaat. Ook een stipte levering zoals vooraf afgesproken vinden we erg belangrijk. Bij NOVA wordt niets aan het toeval overgelaten. Op maat gemaakt design gaat nooit zonder second opinion naar onze klanten. Deze laatste fase wordt uitgevoerd door twee verschillende teams in onze zagerij, om de objectiviteit te waarborgen. Deze fase vindt ruim voor de levering plaats, zodat het design altijd op tijd bij de klant is.

Passie en bezieling voor elk project

Ons team bestaat uit deskundige vakmannen en enthousiaste adviseurs. Met passie en bezieling werken we nauw samen om elk droomproject te verwezenlijken.

Adviseur Rob Alards
Projectmanager Nickee Poels
Adviseur Peter Meijs
Adviseur Daan Hoeijmakers
Adviseur Nicole de Rooy
Adviseur Sjoerd Osigna
Receptioniste Bianca Hoeijmakers-Christiaens
Administratie Melanie Geurts- van Mil
Werkvoorbereider Marcel Gooren
Werkvoorbereider Eric Vervoort
Productie Kristiaan
Productieleider Dannie
Productie Andre
Productie John
Productie Anthony
Marketeer Bart Poels
Marketeer Jop Smits
Marketeer Stan Seuren

Ontdek de wereld van nova

Met onze exclusieve showroom in Moergestel bieden we een inspirerend perspectief voor elk project. Naast onze uitgebreide collectie in materialen etaleren we hier talrijke steendesigns die direct of gepersonaliseerd kunnen worden toegepast op uiteenlopende projecten.

Afspraak maken
Nova Showroom Moergestel
Nova Showroom Moergestel
Nova Showroom Moergestel
Nova Showroom Moergestel
Nova Showroom Moergestel
Nova Showroom Moergestel
Nova Showroom Moergestel
Nova Showroom Moergestel
Nova Showroom Moergestel
Nova Showroom Moergestel
1

NOVA INTERIOR + EXTERIOR

Met vernieuwende materialen, exclusieve engineering en snelle levertijden maakt NOVA van elk traject een bijzondere reis. Wil je passie en bezieling toevoegen aan een project? Maak direct een afspraak voor een vrijblijvend adviesgesprek in onze inspirerende showroom in Moergestel.

Bezoek onze showroom
De Sonman 35
5066 GJ Moergestel

Contact

Openingstijden

 • Maandag
 • Dinsdag
 • Woensdag
 • Donderdag
 • Vrijdag
 • Zaterdag
 • Gesloten
 • 10.00 - 17.30u
 • 10.00 - 17.30u
 • 10.00 - 17.30u
 • 10.00 - 17.30u
 • 10.00 - 16.00u